28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Strani i domaći volonteri bojali ogradu Pčelice u Gackoj! Nastavljaju i danas! Jer, ima 500 metara…

1 min read
Obzirom da je ograda duga čak 500 metara, ovaj će se posao nastaviti i sutra - zaključili su iz Unikoma.

Sukladno predviđanjima dovoljno dobrog vremena za provedbu akcije, svakako s utemeljenim računanjem s dobrom i izraženom voljom, pretpostavke o sigurno dobro odrađenom poslu su potvrđene 🙂 Strani, ali i domaći volonteri, animirani od strane Proni centra u Osijeku, u suradnji s Unikomom, ‘skockali’ su ogradu dječjeg vrtića u Osijeku, Pčelice u Gackoj ulici.

– Ograda oko Dječjeg vrtića “Pčelica” u Gackoj ulici u Osijeku nije bojana već desetak godina i atmosferilije su, naravno, ostavile traga. Bilo je nužno osvježiti boju jer je ograda, pod vremenskim utjecajima, doživjela razna oštećenja – koroziju, habanje i blijeđenje boje – objavili su iz Unikoma na Facebooku, dan poslije najave, dodajući…

– Dvanaest mladih volontera iz Hrvatske i Španjolske, okupljenih u organizaciji PRONI Centra /Info – centra za mlade Osijek, prionuli su bojanju ograde, a pod budnim okom radoznalih mališana koji su ih promatrali iz svojih soba u vrtiću.

– Radovima su pomogli i djelatnici RJ “Zelenilo” , koji su i danas pripremali ogradu za bojanje, ali i volonterima osigurali i dostavili potreban materijal (boje, četke, rukavice, osvježenje). Obzirom da je ograda duga čak 500 metara, ovaj će se posao nastaviti i sutra – zaključili su iz Unikoma.

To znači, bojaju i danas, u četvrtak.

Foto: Facebook, Unikom (screenshot)