1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nevjerojatan niz u policijskim priopćenjima diljem Slavonije: Tučnjava dvaju žena, hodanje po sredini ceste…

2 min read
Droga, tučnjava, rad izvan radnog vremena, hodanje sredinom kolnika pod utjecajem alkohola, hladno oružje...

Nevjerojatan niz različitih djela našlo se danas u policijskim priopćenjima širom Slavonije, iz gotovo svih Policijskih uprava. Droga, tučnjava, rad izvan radnog vremena, hodanje sredinom kolnika pod utjecajem alkohola, hladno oružje…

– U utorak 20. rujna oko 23 sata u  Vukovaru, Zmajeva ulica,  18-godišnjak koji boravi u Osječko-baranjskoj županiji, je pod utjecajem alkohola u organizmu (2,04 g/kg) na javnom mjestu narušavao javni red i mir.
Policijski službenici su mu uručili prekršajni nalog – javlja policija uvodno, prvom, gotovo ‘benignom’ viješću…

– U Petrovcima su jučer oko 1,00 sat policijski službenici utvrdili da ugostiteljski objekt radi izvan uredovnog radnog vremena te je u njemu bilo nekoliko osoba. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti dostavlja se obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu – nastavlja se priopćenje…

– Jučer 21. rujna 2022. godine, u Vinkovcima, 34-godišnjakinja je unutar ugostiteljskog objekta verbalno i tjelesno napala 20-godišnjakinju zbog čega će protiv počiniteljice nadležnom prekršajnom sudu biti dostavljen optužni prijedlog zbog sumnje da je počinila prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– Također se jučer, oko 23 sata u Gunji, 46-godišnji mještanin pješice nepropisno i nesigurno kretao sredinom kolnika, a policijski službenici su promptno reagirali te ga smjestili u posebne policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, jer smo utvrdili da je pod utjecajem alkohola u organizmu (1.45 g/kg)  a pritom je i omalovažavao postupajuće policijske službenike. Nadležnom prekršajnom sudu će biti dostavljen optužni prijedlog.

– Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, jučer, oko 17.10 sati, zajedničkom suradnjom policije i carine, prilikom granične kontrole osobnog automobila (hrvatskih registracijskih oznaka) kod 29-godišnjeg vozača, pronađeno je 3,73 grama droge marihuane i 1,77 grama droge kokaina. Policijski službenici su 29-godišnjaku uručili Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

– Također, jučer oko 10 sati policijski službenici su provodeći pojačani nadzor prometa na autocesti A-3 kod odmorišta Sredanci sjever, zajedničkom suradnjom sa djelatnicima carine kontrolirali 23-godišnjeg državljana Rumunjske koji je upravljao osobnim automobilom, provedenom kontrolom je kod njega pronađen preklopni nož dužine oko 30 cm. Policijski službenici su 23-godišnjaku uručili Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Foto: Pixabay (ilustracija)