3. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nova kazališna sezona: Već traju probe za prvu ovosezonsku premijeru! Čaruga u HNK Osijek!

1 min read
- Na press konferenciji potvrđena je odluka donesena na Gradskom vijeću kako je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku prešlo u sto postotno vlasništvo Grada Osijeka - zaključuje se u objavi HNK.

– Nova, 116. kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, pod sloganom “Pa nek’ sam krijes na brdima” (Tin Ujević) i službeno je predstavljena na današnjoj press konferenciji za medije – javljaju iz HNK-a priopćenjem na društvenim mrežama.

Okupljene predstavnike medija pozdravila je intendantica Dražena Vrselja, uz ravnatelja Drame Miroslava Čabraju, najavivši i pozvavši gledatelje na upis građanske pretplate koji započinje u ponedjeljak, 26. rujna za postojeće pretplatnike i traje sve do 3. listopada, dok će upis za nove pretplatnike trajati od 3. do 10. listopada. Ravnatelj Drame istaknuo je kako već traju probe za prvu ovosezonsku dramsku premijeru, Čarugu Ivana Kušana u režiji Borisa Svrtana te se osvrnuo i na koprodukciju osječkog HNK i Hrvatskog kazališta Pečuh, a produkt te suradnje, predstava Teror premijerno će se izvesti 30. rujna u Pečuhu, a već u siječnju kod nas.

– Intendantica je predstavila i novost u HNK u Osijeku, upis K-HNK pretplate koji traje do 10. listopada. U ovoj kazališnoj sezoni u osječkom HNK bit će izvedeno sedam gostujućih predstava iz ostalih Hrvatskih narodnih kazališta – dodaje se u priopćenju.

– Na press konferenciji potvrđena je odluka donesena na Gradskom vijeću kako je Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku prešlo u sto postotno vlasništvo Grada Osijeka – zaključuje se u objavi HNK.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)