1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koje ceste i kada zatvara CRO Race ’22. u Osijeku i okolici? Start utrke je na Trgu u Osijeku!

2 min read
- Napominjemo da će Županijska ulica u Osijeku od križanja s Ulicom Hrvatske Republike biti zatvorena za sav promet od 15 sati 26.09. do 12,30 sati 27.09.2022., a parkiralište tzv. "Rupa" od 15 sati 26.09. do 15 sati 27.09.2022. godine.

– Na području Republike Hrvatske i ove se godine organizira profesionalna višednevna međunarodna biciklistička utrka pod nazivom „CRO Race 2022“ u svojem 7. izdanju, u organizaciji tvrtke „Top sports events“ d.o.o. iz Viškova, sa ciljem promocije Hrvatske kao turističke destinacije – javlja danas policija i nastavlja…

– Na utrci, koja se održava od 27. rujna do 2. listopada, sudjeluje oko 140 najboljih biciklista svijeta.

– Biciklistička utrka „CRO Race“ planirana je kroz šest etapa od kojih prva etapa započinje dana 27. rujna u 11,15 sati u Osijeku, a relacija Osijek-Ludbreg je u ukupnoj dužini od 223,5 kilometara.

– Prva etapa biciklističke utrke „CRO Race“ kreće sa startom u Gradu Osijeku sa Trga Ante Starčevića te se kreće sljedećim dionicama na području PU osječko-baranjske:

– U Osijeku Županijskom – Ulicom Hrvatske Republike – Jagerovom – Kapucinskom – Europskom avenijom – Trpimirovom – Vukovarskom – Gundulićevom – Kalničkom –Kanižlićevom – Strossmayerovom do Višnjevaca, preko Josipovca, Valpova, Donjeg Miholjca u Viljevo.

– Iako utrka kreće s Trga Ante Starčevića, natjecatelji će do Ulice Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu voziti samo u revijalnom tonu, a kada dođu do drugog kružnog toka, oko 11,35 sati, sudac utrke dat će znak za takozvani „leteći start“, kada će zapravo početi natjecateljski dio utrke.  

– Kako je organizacija ovako velikog sportskog događaja izuzetno zahtjevna, a sigurnost svih sudionika u prometu prioritet, prometnice na trasi održavanja biciklističke utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Državne ceste zatvarat će se na desetak minuta, a prilazi gradskim središtima na 20 do 30 minuta, zbog čega će na predviđenim mjestima promet biti preusmjeren na obilazne pravce.

– Na prometnicama koje obuhvaćaju trasu utrke također će biti obustavljen promet javnog mjesnog prijevoza putnika. Promet teretnih vozila iz smjera zapada biti će zatvoren i do sat vremena prije nailaska sudionika utrke.

– Napominjemo da će Županijska ulica u Osijeku od križanja s Ulicom Hrvatske Republike biti zatvorena za sav promet od 15 sati 26.09. do 12,30 sati 27.09.2022., a parkiralište tzv. “Rupa” od 15 sati 26.09. do 15 sati 27.09.2022. godine.

– Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na putanji održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista – zaključuje policija.

Foto: Google Street View (screenshot), OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)