1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe! Jučer ekshumirani na području Bršadina!

1 min read
- U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 22. rujna 2022. ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe pronađeni na području Bršadina u blizini Vukovara - javlja ministarstvo i dodaje...

Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci pronađeni u blizini Vukovara potječu iz Domovinskoga rata, javilo je jučer Ministarstvo branitelja, a nakon što su nedalako Bršadina pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Ostaci su ekshumirani u četvrtak.

– U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 22. rujna 2022. ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe pronađeni na području Bršadina u blizini Vukovara – javlja ministarstvo i dodaje…

– Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz Domovinskoga rata te će nakon obrade u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar biti prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije.

– Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom istraživanja na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

– Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se vrlo opsežna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području  Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

– Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.832 osobe nestale i smrtno stradale u Domovinskom ratu, od kojih je 518 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije – zaključuje se u priopćenju ministarstva.

Foto: Google Street View (screenshot)