28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Biciklisti na 5. FEBIRE-u startali iz pet gradova!

1 min read
Brojne sudionike rekreacije FEBIRE u subotu je podržao i zamjenik župana Mato Lukić.

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjskom županijom i Hrvatskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“, organizirao je od 22. – 24. 9. 2022. godine FEBIRE – Festival biciklističke rekreacije Hrvatske.

Manifestacija koja se održava po peti puta je sportsko–rekreacijski te turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama, a cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu.

Brojne sudionike rekreacije FEBIRE u subotu je podržao i zamjenik župana Mato Lukić.

– Hvalevrijedna manifestacija ove godine kreće iz pet gradova, Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Valpova i Vukovara te prolazi kroz prekrasne krajeve naše županije, a ima važan cilj osvještavanja svih sugrađana o važnosti brige za vlastito zdravlje. Svi ovi sadržaji organizirani na području Osječko-baranjske županije doprinijeli su nedavno nam dodijeljenoj tituli Europske regije sporta 2024. godine – kazao je Lukić.

Tekst i foto: OBŽ