26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U ponedjeljak ‘žuti alarm’ u Osijeku i Slavoniji! DHMZ najavljuje pljuskove i grmljavinu!

1 min read
Osijek i Slavonija bi se prema upozorenju DHMZ-a sutra trebali suočiti i s grmljavinom i pljuskovima, a za što je izdan 'žuti alarm'. Odnosi se na cijelu Slavoniju, tzv. 'osječku regiju'.

– …promjenljivo do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Lokalno i obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, najviša dnevna uglavnom između 16 i 20 – prognoza je vremena za sutra, za ponedjeljak, 26. rujna.

Osijek i Slavonija bi se prema upozorenju DHMZ-a sutra trebali suočiti i s grmljavinom i pljuskovima, a za što je izdan ‘žuti alarm’. Odnosi se na cijelu Slavoniju, tzv. ‘osječku regiju’.

– Vrijedi od 26.09.2022 12:00:00 do 26.09.2022 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Žuto. Lokalno mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine > 60 % – navode iz DHMZ-a, dodajući…

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – zaključuje se u upozorenju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)