28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još četiri dana do Kraljevskog HeadOnEasta! Evo kompletan vrhunski program…

3 min read
U Kraljevini pijemo vrhunska vina, a u Kraljevom parku se igramo s kraljevske igre partnerima udrugama Dokkicom, Brezom i Đolom, izrađujemo plašteve, krune i mačeve, sve ono što pravo kraljevstvo mora imati. Ovaj je dio posvećen djeci jer oni i jesu kraljevi igre.

Odbrojavamo dane do četvrtog izdanja HeadOnEasta, spektakularnog eventa koji oduševljava i najzahtjevnije hedoniste koji će sreću potražiti ovog vikenda na istoku Hrvatske. Danas je (26. rujna) u osječko-baranjskoj županiji predstavljen cjelokupni program ove, već tradicionalne manifestacije.

– HeadOnEast postaje prepoznatljiv u Hrvatskoj, ali i šire. I to kao manifestacija, ali i kao brand istoka Hrvatske gdje posjetitelji mogu uživati tijekom cijele godine. Najbolje od svega Osječko-baranjska županija će u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije pokazati tijekom dvodnevne manifestacije koja je nastala prije četiri godine i to u vrijeme održavanja Dana Hrvatskog turizma na istoku Hrvatske – rekao je župan Ivan Anušić.

Ovogodišnji HeadOnEast održava se 30. rujna i 1. listopada uz podršku Grada Osijeka. Zato požurite rezervirati dobru zabavu u gradu na Dravi, jer ako je suditi prema turističkim brojkama, smještajni su kapaciteti gotovo ispunjeni. Nakon dvije pandemijske godine Osječko-baranjska županija bilježi rekordne brojke kao i 2019. godine.

– HeadOnEast uistinu nudi najbolje što imamo i zbog toga je ova manifestacija u tako kratkom roku postala prepoznatljiva. Zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji izvrsnoj organizaciji, jer i Osijek bilježi izvrsne turističke rezultate čemu zasigurno doprinose i ovakve manifestacije – rekao je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

U najljepšim dijelovima Grada Osijeka, festival hedonizma koji ove godine nosi kraljevstvo ruho zasjat će na nizu gradskih lokacija. Tijekom dva dana ona postaju kraljevstva jer se većina događanja odvija u parkovima Kralja Petra Krešimira IV i Perivoju Kralja Tomislava i Parku Kralja Držislava.

– Svaki pravi hedonist uživa u životu kao kralj. Zato i započinjemo manifestaciju na Kraljici Piji gdje nas čeka Kraljevski doručak za hedoniste u suradnji s našim partnerima HAPIH-om i RCK Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, nakon toga slijedi Cooking show „Najbolje ribe su na istoku“ sa svježom namirnicama s naše tržnice – rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Nastavljamo s klasikom u Sakuntala parku te Kazalištem na Aveniji i to u jednom od najljepših dijelova grada, secesijskoj Europskoj aveniji. Program se dalje seli u GISKO gdje pričamo o novim knjigama i igramo se u kraljevskoj igraonici. Preko puta u MLU imamo bogat glazbeni program, a sve to kako pada mrak prate Kuće svijetla u Europskoj aveniji i glavnim zonama HedOnEasta.

U Kraljevini pijemo vrhunska vina, a u Kraljevom parku se igramo s kraljevske igre partnerima udrugama Dokkicom, Brezom i Đolom, izrađujemo plašteve, krune i mačeve, sve ono što pravo kraljevstvo mora imati. Ovaj je dio posvećen djeci jer oni i jesu kraljevi igre.

– Čeka nas i Beercuz s craft pivima, Labos s rakijama, ginom i domaćim viskijima te neizostavni Street food. Večernja šetnja pod fenjerima očekuje nas oba dana, kao i bogat glazbeni program. Od Nere & Updowna, Filipa Pavića i Jazz kvarteta, Fluentesa, Gelato sistersa, Meritasa, Massima, DJ Vladimira Božića, Hrvatske funk delegacije, Surogata, Ide Prester i Lollobrigide, Daleke Obale i Z++. U subotu je prijepodne rezervirano i za sajam antikviteta te ponovo Cooking show „Kuda idu crne svinje“ na Kraljici Piji kao i niz igraonica, pričaonica i izložbi na više lokacija – dodala je Jurić.

Uz Grad Osijek, Turističku zajednicu Grada, HTZ, Kulturni centar, Tržnicu, HAPIH, Muzej likovne umjetnosti, Gradsku i sveučilišnu knjižnicu, UGO školu, udruge Đola, Breza i Dokkica, Advertu tu su partneri koji su prepoznali vrijednost ove manifestacije. Croatia osiguranje i Ledo prate ovogodišnji kraljevski HeadOneast.

Osijek postaje velika pozornica koja će ispuniti sva osjetila i najvećim hedonistima, 30. rujna i 1. listopada kada će tijekom dvodnevnog festivala sumirati svojim posjetiteljima sve hedonističke blagodati Osječko-baranjske županije koje možete doživjeti tijekom 365 dana u godini.

Tekst i foto: OBŽ