29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još jedna velika krađa! Iz kuće nestali pištolj i novac! Vrijednost ukradenog – četvrt milijuna!

2 min read
Inače, iz Osijeka, Čepina, Tenje, Đakova i okolice su posljednjih mjeseci i godina ‘redovito nestajali novci’ iz obiteljskih kuća. I to ne mali iznosi.
pištolj sat whiskey viski

Sa subote na nedjelju niska krađa u Osijeku i okolici, odnosno njihova vrijednost, podignuta je za još 250.000 kuna. U godinu i pol, u Osijeku i okolici iz obiteljskih kuća i stanova ‘noge je dobilo’ više od milijun kuna. Spomenute noći u Viškovcima iz kuće su ukradeni pištolj i novac.

– Nepoznati počinitelj je u noći između 24. i 25. rujna provalio u obiteljsku kuću u Viškovcima iz koje je ukrao novac, zlato i pištolj čime je vlasnike oštetio za oko 250.000,00 kuna – navodi jutros u priopćenju policija iz Osijeka i dodaje…

– Tragamo za nepoznatim počiniteljem – zaključuju.

Inače, iz Osijeka, Čepina, Tenje, Đakova i okolice su posljednjih mjeseci i godina ‘redovito nestajali novci’ iz obiteljskih kuća. I to ne mali iznosi. Podsjećamo samo na nekoliko slučajeva, dočim konačan niz iznosi rastu i iznad 1.250.000 kuna.

U studenom ’20. godine u Semeljcima, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće vlasništvo 63-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao novac, oko 190.000 kuna. Dva dana ranije u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće, vlasništvo 33-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao novac, oko 200.000 kuna. Prije oko dva mjeseca, u srpnju ’22. u Tenji, iz obiteljske kuće 72-godišnjaka, nepoznati počinitelj ukrao je više od 100.000 kuna. Prije 10 mjeseci smo izvijestili i ovo – …dvojac je neprimjetno ušao u obiteljsku kuću u Đakovu, vlasništvo 47-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao prijenosni sef u kojem se nalazilo oko 280.000 kuna u različitim valutama. Uhićeni su, dio su potrošili. Nadalje, u vremenu od 10. do 11. lipnja u Višnjevcu, nepoznati počinitelj je ušao u otključanu obiteljsku kuću i ukrao novac čime je 85-godišnjakinja oštećena za oko 35.000 kuna. Također, prije oko dva mjeseca, u Čepinu je nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 58-godišnjakinje te ukrao nakit i veći novčani iznos čime ju je oštetio za oko 32.000 kuna. A prije dva tjedna, u Đurđenovcu, nepoznati je počinitelj razbio staklo na parkiranom osobnom automobilu i ukrao novac čime je 33-godišnjaku počinjena materijalna šteta oko 200.000 kuna. Isti dan, u Gorjanima, nepoznati počinitelj, ušao je u otključanu obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac, čime je 43-godišnjakinju oštetio za oko 14.500 kuna.

Foto: Pixabay (ilustracija)