26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek izdaje poslovne prostore! ‘Hit’ je prostor od 4 ‘kvadrata’ za 9 i pol eura mjesečno!

2 min read
izdaju se prostori na samom ulazu na Trg Ante Starčevća, na početku Strpossmayerove ulice u Osijeku, a zanimljivima se čine i oni u širem centru ili pothodniku.

Grad Osijek objavio je danas Natječaj za zakup poslovnih prostora. U samom središtu Osijeka nekoliko je prostora, čak 8, od pothodnika, preko Ulice Hrvatske Republike, Županijske, do Trga slobode… Pa ipak, ‘hit’ među ponuđenim poslovnim prostorima svakako je najmanji među njima, sa svega 4 četvorna metra, za mjesečnu cijenu najma od oko 9 i pol eura, Taj je prostor poznat brojnim Osječanima, na rubu Sjenjaka, a kao mjesto gdje se moglo kupiti vino u ‘rinfuzi’.

Natječaj je Grad objavio na svojim mrežnim stranicama, a gdje možete i pronaći sve kondicije istog, no valja na umu imati da su pojedini prostori bez sanitarnog čvora, kako se većina izdaje na razdoblje od 10 godina, s izuzećem jednom, na jednu.

Spomenuti prostor od 4,08 četvornih metara nalazi se u Ulici Ivana Gorana Kovačića, na broju 3. Mjesečna najamnina iznosi 71,40 kuna ili 9,48 eura, sukladno fiksnom tečaju konverzije. Namjena mu je, prema Natječaju, skladišna. To znači da u ovom trenutku za ništa drugo i nije predviđen.

Nadalje, izdaju se prostori na samom ulazu na Trg Ante Starčevća, na početku Strossmayerove ulice u Osijeku, a zanimljivima se čine i oni u širem centru ili pothodniku.

Najskuplji prostor za najam je onaj na Vijencu Jakova Gotovca, a riječ je o troetažnom prostoru, s podrumom, prizemljem i galerijom. Njegova je mjesečna najamnina 3.416,90 kuna, a za ukupno 181,93 četvornih metara. U njemu se može obavljati trgovačka, uredska ili kakva druga djelatnost.

Za više poslovnih prostora pročitajte cijeli natječaj – OVDJE.

Foto: Google Street View (screenshot)