26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počeo Tjedan filantropije! Bogati program nudi za svakoga ponešto!

2 min read
Osnovni je cilj Tjedna filantropije pokazati kako je malo truda i volje potrebno kako bi se učinilo nešto pozitivno za razvoj zajednice.

Izložbom „Filantropski vremeplov“ u Sakuntala parku najavljen je program sedmog Tjedna filantropije u Osijeku, kojeg u partnerstvu organiziraju Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka.

Spomenuta izložba bit će otvorena do 30. rujna, do kada će trajati sedmi Tjedan filantropije u Osijeku, a na njoj je moguće vidjeti zanimljive i manje poznate priče o životu u Osijeku tijekom 19. i 20. stoljeća.

Osnovni je cilj Tjedna filantropije pokazati kako je malo truda i volje potrebno kako bi se učinilo nešto pozitivno za razvoj zajednice, objasnila je Mirna Šmit, jedna od organizatorica, i dodala kako su međusobna suradnja i aktivnosti za opće dobro ostvarene u Tjednu filantropije primjer kako zajednica može i treba funkcionirati.

Šmit ističe da je Tjedan filantropije, uz pokretače projekta, okupio sve segmente društva, uključujući i lokalnu samoupravu i gospodarske subjekte, a Roman Kristić, upravitelj Zaklade Srce grada Osijeka i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka naglasio je kako se oko projekta svake godine okuplja sve veći broj ljudi.

Kristić dodaje kako, uz podršku gradske Uprave, Turističke zajednice Grada Osijeka, Dječjeg kazališta i osječkog HNK, promoviraju filantropiju i uključuju i upoznaju građane s poviješću, s čime se slaže i upraviteljica Zaklade Slagalica Osijek, Branka Kaselj, koja ističe trud grada Osijeka u kontinuiranom promoviranju svoje bogate filantropske povijesti.

Uz izložbu, program uključuje igru za osnovnoškolce „Potraga za filantropskim blagom“, panel raspravu na temu „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“, „Filantropsku šetnju gradom“ i „Filantropski pub kviz“, kojim završava Tjedan filantropije u Osijeku.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)