26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku i Slavoniji i u utorak na snazi ‘žuti alarm’ DHMZ-a! Olujni udari vjetra!

1 min read
- Mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom praćeni jakim i olujnim udarima vjetra. Vjerojatnost grmljavine > 60 %.

– Promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu, ponegdje i obilniju. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Ujutro na kopnu mjestimice može biti magle. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, popodne u okretanju na sjeverni, uz pljuskove prolazno i jak. Najniža temperatura zraka od 10 do 14. Najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 – prognoza je vremena za utorak, 27. rujna, javlja DHMZ,

No, iza naoko ‘benigne’ i jesenske prognoze, ‘krije’ se i ‘žuti alarm’, upozorenje za Osijek i Slavoniju, tzv. ‘osječku regiju’…

– Vrijedi od 27.09.2022 15:00:00 do 27.09.2022 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Žuto – javlja DHMU i nastavlja…

– Mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom praćeni jakim i olujnim udarima vjetra. Vjerojatnost grmljavine > 60 %.

– Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – zaključuju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)