16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sara Lustig, kći Branka Lustiga imenovana posebnom savjetnicom premijera Andreja Plenkovića!

1 min read
Sara Lustig je oko četiri godine radila je kao savjetnica u kabinetu nekadašnje ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, a '15. godine je bila savjetnica šefu kabineta prethodne predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Kći našeg pokojnog Osječanina, ponajvećeg svjetskog filmskog producenta, dobitnika dva Oscara, kći Branka Lustiga imenovana je posebnom savjetnicom premijera Andreja Plenkovića za pitanja Holokausta, doznaje i piše danas Jutarnji list. Sara Lustig postala je posebna savjetnica za za pitanja Holokausta, suzbijanje antisemitizma i odnose sa židovskim zajednicama.

Sara Lustig inače je politička konzultantica i pravnica, s obrazovanjem u američkom New Yorku i engleskom Londonu, a ovaj će posao za Vladu RH raditi za honorar od 8.000 kuna, doznaje Jutarnji, dodajući kako premijer sada ima 7 posebnih savjetnika, a za različita područja.

Sara Lustig je oko četiri godine radila je kao savjetnica u kabinetu nekadašnje ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, a ’15. godine je bila savjetnica šefu kabineta prethodne predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Od ’16. godine prešla je u Ured vijeća za nacionalnu sigurnost, otkud se u listopadu prošle godine vratila u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kao posebna savjetnica ministra Gordana Grlića Radmana za pitanja Holokausta. Istovremeno je imenovana i zamjenicom šefa naše delegacije u IHRA-i. IHRA je Međunarodni savez za sjećanje na Holokaust.

Foto: OsijekExpress.co. (arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot, ilustracija)