19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Doručkom hedonista na Glavnoj osječkoj tržnici započeo HeadOnEast

2 min read
Nakon doručka kojeg smo realizirali u suradnji s HAPIH-om i RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, napravili smo cooking show te pokazali posjetiteljima kako napraviti nešto malo drugačije od proizvoda Slavonije i Baranje – istaknula je direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Doručkom za hedoniste na Glavnoj tržnici u Osijeku započeo je ovogodišnji, 4. po redu HeadOnEast! U organizaciji RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i HAPIH-a doručak su pripremili učenici Ugostiteljske škole nakon čega su se priključili cooking show-u „Najbolje ribe su na istoku“, u kojem su sudjelovali i profesionalni kuhari Marko Alilović i Darko Kozma.

– Svaki pravi hedonist zna koliko je važno krenuti u dan s dobrim doručkom, a kad je on na tržnici to znači da je on i svjež te da je put od polja do stola najkraći mogući. Nakon doručka kojeg smo realizirali u suradnji s HAPIH-om i RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, napravili smo cooking show te pokazali posjetiteljima kako napraviti nešto malo drugačije od proizvoda Slavonije i Baranje – istaknula je direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Ugostiteljstvo i turizam izuzetno su bitni za daljnji razvoj Osječko-baranjske županije napomenuo je ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Andrej Kristek i dodao da su HeadOnEast prepoznali kao izuzetno važnu manifestaciju, u koju su se rado uključili.

– Naši učenici na ovaj način vide što je bitno za razvoj naše regije u ugostiteljskom i turističkom smislu te na licu mjesta i u stvarnim uvjetima dodatno usavršavaju svoje vještine – rekao je Kristek.

Jutarnje druženje na tržnici upotpunjeno je panel raspravom na temu „Znanjem do sigurnog hedonizma“ na kojoj su sudjelovali ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole i RCK Andrej Kristek, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling, pomoćnica ravnateljice HAPIH-a Sara Mikrut Vunjak te direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.   

Tekst i foto: OBŽ