19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pas ugrizao 47-godišnjakinju! Vlasnici kazna! Ide prijava i veterinarskoj inspekciji!

1 min read
- Oštećenoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 52-godišnja vlasnica psa prekršajno sankcionirana. Policija će o događaju obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju.

– U nedjelju (2. listopada), oko 15 sati, policijski službenici su obaviješteni da je na području općine Bukovlje, pas ugrizao 47-godišnjakinju za potkoljenicu – javlja danas policija i nastavlja…

– Oštećenoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 52-godišnja vlasnica psa prekršajno sankcionirana. Policija će o događaju obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju.

– Ovo prilikom skrećemo vam pozornost na primjeren način držanja kućnih ljubimaca, odnosno da im se osigura adekvatan prostor i mogućnosti kretanja te odgovarajući veterinarski nadzor.

– Vlasnici bi također trebali poduzeti i odgovarajuće mjere prilikom šetnje životinja, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, pogotovo djece.

– Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac i zaštitnu košaricu (brnjicu) – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)