28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Artomanijski mural i obnovljeni košarkaški teren pokraj Robne kuće Sjenjak IPK!

1 min read
Program obuhvaća glazbenu, izvedbenu, književnu te likovnu umjetnost, a ulaz na sve programe je besplatan.

Utopijska priča, mjesto stvaranja umjetnosti i kulture – Artomania – ponovno je u gradu, kažu organizatori, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, i pozivaju građane da se odazovu na manifestaciju koja će se održati od 7. do 9. listopada 2022. godine na nekoliko lokacija na Sjenjaku.

ARTOMANIA široj javnosti predstavlja bogatu i raznovrsnu umjetničku produkciju Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i to u prostorima koji nisu uobičajeno namijenjeni predstavljanju umjetničkih djela, a cilj je festivala povezati i upoznati lokalnu zajednicu s radom i stvaralaštvom studenata i potaknuti građane na aktivnije sudjelovanje u umjetničko-kulturnim programima preko kojih se ostvaruje zajedništvo i izgrađuju dobri odnosi, navode organizatori.

Kvartovski dio grada simbolično je izabran kako bi se umjetnost što bolje približila građanima, a u tome je duhu organiziran turnir u basketu i obnovu košarkaškog terena kod robne kuće Sjenjak.

Program obuhvaća glazbenu, izvedbenu, književnu te likovnu umjetnost, a ulaz na sve programe je besplatan. Svečano otvaranje festivala održat će se u petak 07.10. u 20:00h u Amfiteatru kod Robne kuće Sjenjak (IPK). Turnir u basketu „Art vs. Kvart“ održat će se u nedjelju 09.10. od 11:00h, te će u sklopu turnira biti predstavljen i Artomanijski mural na obnovljenom košarkaškom terenu.

Foto: Pixabay (ilustracija) & OsijekExpress (obrada)