26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nova nagrada: Osijek je Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma!

2 min read
Osijek je dobitnik godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma, a koju dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Vrijeme je za nove čestitke Osijeku! Eco city, najljepši Advent, najljepši park…, od večeras i Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma!

Osijek je dobitnik godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma, a koju dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Ujedno, Slavonija, svih pet slavonskih županija, zajednički su proglašeni Najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma!

Na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku gradonačelniku Ivanu Radiću uručeno je ovo veliko priznanje, još jedno za Osijek.

– Hvala Ministarstvu turizma i sporta , HTZ-u i HGK-u na ovom vrijednom priznanju jer ništa ne daje vjetar u leđa kao osjećaj uspjeha – počeo je gradonačelnik Ivan Radić, nižući…

– Ova nagrada rezultat je rada svih osječkih turističkih djelatnika, ugostitelja, ali i građana jer oni naš grad čine autentičnom destinacijom.

– Da je Osijek doista Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma svjedoče brojke koje strelovito rastu. Primjerice, ovogodišnji rujan je u noćenjima bolji za čak 30 posto u odnosu na rekordnu 2019.-tu godinu. I za prošlogodišnji Advent, Uskrs, pa do tek završenih ljetnih mjeseci oboreni su dosadašnji rekordi  po broju dolazaka i noćenja.

– Ulažemo i u turističku infrastrukturu. Obnovili smo bazene na osječkoj Copacabani koje je u mjesec i pol dana posjetilo više od 30 tisuća  kupača. Uredili smo i dravsku plažu na Kopiki. Obnavljamo povijesnu jezgru Tvrđu, koja će uskoro ponovno postati biser osječkog turizma. Gradimo koncertnu dvoranu. Kreće i velika obnova osječke Zračne luke. A šetnica uz Dravu- naša Promenada- za godinu dana kad spojimo Donji i Gornji grad postat će najduža šetnica u ovom dijelu Europe. Obnovili smo i pješački most koji je simbol Osijeka i omiljeni foto-ponit naših gostiju.

– Izvrsnim rezultatima pridonose i naši brojni i dobro organizirani sportski događaji, kulturne i zabavne manifestacije jer takav Osijek jest- grad sporta, grad kulture i zabave, grad ukusne hrane, dobrih vina i autentičnih druženja. Grad parkova, šetnji, bicikala, dobrih i otvorenih ljudi koji je ugodan u svako godišnje doba. Grad koji nema sezonu već dobru cjelogodišnju dinamiku, od natjecateljskog adrenalina na sportskim terenima, preko ljetnih osvježenja na Kopiki, do unutarnje topline adventa.

– Stoga pozivam sve u Osijek. Dobrodošli ste. Jer kad ste u Osijeku budite ono što jeste i uživajte u našem gradu punim plućima – zaključio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Foto: Grad Osijek