26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Advent u Osijeku se vraća u Tvrđu! Gradonačelnik Radić najavio novitete i ‘feris wheel’!

2 min read
U večerašnjem Dnevniku Nove TV gostovao je osječki gradonačelnik, a nakon priznanja i nagrade Hrvatske turističke zajednice na Danima turizma u Šibeniku.
advent_prvi_dan-23-of-37

Najuspješnija turistička kontinentalna destinacija, grad najljepšeg Adventa i najljepšeg parka u Hrvatskoj sprema se iznova osvojiti naciju najljepšim božićnim ugođajem. Advent u Osijeku vraća se u Tvrđu, objavio je večeras u Dnevniku Nove TV gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

U večerašnjem Dnevniku Nove TV gostovao je osječki gradonačelnik, a nakon priznanja i nagrade Hrvatske turističke zajednice na Danima turizma u Šibeniku.

– Da je Osijek doista Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma svjedoče brojke koje strelovito rastu. Primjerice, ovogodišnji rujan je u noćenjima bolji za čak 30 posto u odnosu na rekordnu 2019.-tu godinu. I za prošlogodišnji Advent, Uskrs, pa do tek završenih ljetnih mjeseci oboreni su dosadašnji rekordi  po broju dolazaka i noćenja – kazao je Radić.

– Ulažemo i u turističku infrastrukturu. Obnovili smo bazene na osječkoj Copacabani koje je u mjesec i pol dana posjetilo više od 30 tisuća  kupača. Uredili smo i dravsku plažu na Kopiki. Obnavljamo povijesnu jezgru Tvrđu, koja će uskoro ponovno postati biser osječkog turizma. Gradimo koncertnu dvoranu. Kreće i velika obnova osječke Zračne luke. A šetnica uz Dravu – naša Promenada – za godinu dana kad spojimo Donji i Gornji grad postat će najduža šetnica u ovom dijelu Europe. Obnovili smo i pješački most koji je simbol Osijeka i omiljeni foto-ponit naših gostiju – kazao je i nakon primanja nagrade HTZ-a gradonačelnik Ivan Radić, dodajući…

Ivan Radić je najavio povratak Adventa u Tvrđu, kako je rekao u najbajkovitiji i najčarobniji dio grada i Slavonije, a s Adventom u Tvrđu dolaze i brojni noviteti, svakako se vraća ‘ferris wheel’. Spaja se to s etapama dovršenja radova u Tvrđi, što će omogućiti povratak Adventa.

U Dnevniku Nove TV novinari su razgovarali i s gostima Osijeka, Osječanima…, a koji su u anketi redom govorili o Osijeku kao ‘gradu po mjeri’, dodajući i da se u njemu u posljednje vrijeme podigla razina događanja, života, gospodarstva…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)