16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Odstrijelio jelensku divljač! Policija traga za krivolovcem…

1 min read
Iako nisu za usporedbu krivolov i cesta, valja na umu imati da divljač stradava i pod kotačima vozila...

– U razdoblju 2./3. listopada 2022. u lovištu u blizini mjesta Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz oružja odstrijelio jelensku divljač. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Protuzakoniti lov i ribolov“ – javljaju iz policije.

Slično kazneno djelo počinjeno je u razdoblju 17./18. ožujka 2022. u blizini mjesta Podsreće kada je nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz oružja prostrijelio i usmrtio jelena te mu odrezao rogove. Nadalje, sredinom mjeseca siječnja ove godine na području Baranje 66-godišnjak je odstrijelio jelena s puškom na čijoj se cijevi nalazio prigušivač pucnja, a čije je posjedovanje građanima zabranjeno.

Iako nisu za usporedbu krivolov i cesta, valja na umu imati da divljač stradava i pod kotačima vozila…

Tako je u nedjelju 18. rujna 2022. oko 19.45 sati u mjestu Ratkovica, 29-godišnji vozač osobnim automobilom naletio na jelena koji je istrčao iz putnog kanala. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela vozila u divljač, a koja je odbačena u putni kanal.

Prošle je godine bilo 4.883 slučaja šteta od naleta na divljač u prometu, od čega je na području Policijske uprave požeško-slavonske zabilježeno ukupno 320 naleta vozila na životinje na cesti.

Foto: OsijekExpress & Pixabay (ilustracija)