29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Što nije u jamstvu vašeg vozila? I što se eventualno može učiniti po tom pitanju?

1 min read
- Ako se za iste dijelove izmjeri da su istrošeni ispod tolerancijske vrijednosti oni se zamjenjuju novima o trošku vlasnika vozila - navodi za Reviju tehnički savjetnik.

Ukoliko nije drugačije definirano, ukoliko nigdje ne stoji zapisano u kakvom ugovoru, kvačilo prvo nije na popisu dijelova koja su obuhvaćena jamstvom vašem automobila, vozila… A ima još onih koji pripadaju u potrošne rezervne dijelove i nisu obuhvaćeni jamstvom, odnosno neće vam ih popraviti na servisu besplatno, samo zato što je automobil još uvijek u jamstvenom roku.

Kada govorimo o kvačilu, misli se tu na lamelu, korpu, ležaj… Izvan jamstva još su i dijelovi kočionog sustava, napose pločice, diskovi… A razumije se i gume, piše RevijaHAK.

– Ako se za iste dijelove izmjeri da su istrošeni ispod tolerancijske vrijednosti oni se zamjenjuju novima o trošku vlasnika vozila – navodi za Reviju tehnički savjetnik.

– Za svaku nastalu neispravnost vlasnik vozila neovisno o mišljenju servisa ima mogućnost zatražiti redovito očitovanje proizvođača i većinom nije za očekivati da se na prijemu vozila odmah odbije garancija, a da se nije prošao reklamacijski postupak. Prema tome reklamacijski postupak se od početka ulaska vozila u servis mora provesti prema uputama koji će prema kategoriji problema definira proizvođač – objašnjava još tehnički savjetnik.

Pixabay (ilustracija)