19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva slavonska direktora osumnjičena za izbjegavanje plaćanja poreza i doprinosa…

1 min read
Policija obojicu sumnjiči da su od 1. siječnja 2019. do kraja travnja 2020. godine izbjegavali plaćati porez, na dohodak i prirez poreza na dohodak, porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, te pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje

– Potvrđena sumnja da su 37-godišnjak i 58-godišnjak kao odgovorne osobe trgovačkog društva, počinili kaznena djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – navodi u priopćenju policija i pojašnjava što su Slavonci činili…

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, potvrdili su sumnju da su 37-godišnjak i 58-godišnjak kao odgovorne osobe trgovačkog društva, počinili kaznena djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. 

– Policija obojicu sumnjiči da su od 1. siječnja 2019. do kraja travnja 2020. godine izbjegavali plaćati porez, na dohodak i prirez poreza na dohodak, porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, te pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, te su tako oštetili proračun Republike Hrvatske za oko četiri i pol milijuna kuna.

– Nadalje je utvrđeno da osumnjičeni nisu vodili trgovačke ili poslovne knjige sukladno zakonskim odredbama. Policijski službenici protiv 37-godišnjaka i 58-godišnjaka podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)