20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek zračno od danas povezan sa Zagrebom, Splitom, Rijekom, Zadrom, Pulom i Dubrovnikom!

2 min read
Iz Osijeka se, dakle, očekuje 10 letova tjedno zimi i 11 ljeti. Za Zagreb će Trade Air letjeti 3 puta tjedno, Za Pulu, Split i Dubrovnik 2 puta, kazala je Petra Koletić.

Osijek je zračnim linijama povezan s ostalim dijelovima Hrvatske. Od danas su krenuli letovi Trade Aira na domaćim linijama, a što će Osijeku osigurati 10 tjednih letova zimi i 11 ljeti, a prema Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru, Puli i Dubrovniku. Za Zagreb će se letjeti 3 puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, a letovi su planirani i definirani za sljedeće 4 godine. Riječ je o POS pogramu ili Public Service Obligation programu sufianciranom sredstvima Vlade RH, a kako bi svi krajevi u zemlji bili povezani zračnim linijama. Istovremeno, Zračna luka Osijek ima novi vizualni identitet, nastavak smjera unaprijeđenja i dostupnosti.

Danas su u Osijeku prvi isprobali avion Trade Aira gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana OBŽ Josip Miletić, svakako direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos, s njima ispred Trade Aira i Petra Koletić.

– Meni je drago da smo danas promotivnim letom ušli u četverogodišnje razdoblje POS letova Osijekove povezanosti sa Splitom, Rijekom, Zagrebom, Zadrom, Pulom i Dubrovnikom. Također treba napomenuti ulaganja u zračnu luku, za koja sam se zalagao, a koja će pojačati naše mogućnosti. Siguran sam da ćemo kroz POS letove i kroz pametno ulaganje privući i veći broj turista. Zračna luka je jako važna za gospodarstvo i turizam, a ovakvi letove će doprinijeti osnaživanju tih elemenata – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Osobno sam se u Saboru založio za 50 milijuna kuna ulaganja u Zračnu luku u naredne dvije godine. Siguran sam da će nova ulaganja u zračnu luku uz PSO letove i pametno upravljanje privući sve veći broj turista – poručio je gradonačelnik Radić.

– Drago je bilo vidjeti Osijek iz ove perspektive, iz aviona. Drago mi je da su OBŽ i VSŽ sada povezani s ostalim dijelovima Hrvatske. Nadam se da će ovo postati normalno putovanje za Osječane i Slavonce, za poslovne ljude, turiste, studente… – nizao je i Josip Miletić.

Iz Osijeka se, dakle, očekuje 10 letova tjedno zimi i 11 ljeti. Za Zagreb će Trade Air letjeti 3 puta tjedno, Za Pulu, Split i Dubrovnik 2 puta, kazala je Petra Koletić.

Osim nove suradnje i letova, osječka zračna luka danas je predstavila i novi vizualni identitet, koji, prema riječima direktora Ivana Kosa, pokazuje repozicioniranje u modernu, dinamičnu i pristupačnu zračnu luku za domaće i strane putnike.

– S vjetrom u leđa lokalne i nacionalne vlasti želimo zaokružiti priču strateških promjena i biti prepoznatljivi. Naš logo je znak i simbol slova ”O” kao Osijek i Osječko-baranjska županija, uz pogled na zlatna polja presječena pistom i pogledom iz zrakoplova. Želimo da naši turisti što češće gledaju tu sliku – zaključio je Kos.

Foto: Grad Osijek (screenshot)