29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Simulirana potraga i spašavanje zrakoplova na granici triju slavonskih žušanija…

1 min read
U programu za promatrače sudjelovao je i zamjenik župana Mato Lukić, koji je i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici danas je održana stožerno-zapovjedna vježba potrage i spašavanja zrakoplova „ASAR 2023-2“. Vježbu je organiziralo Ravnateljstvo civilne zaštite s ciljem provjere usklađenosti djelovanja sudionika sustava potrage i spašavanja zrakoplova sukladno važećim propisima.

– Današnjom vježbom uvježbavamo rad čelnika službi i ustanova koji sudjeluju u sustavu traganja i spašavanja u zrakoplovnoj nesreći. Uvježbavamo i jedan dio operativnih snaga, a koje bi trebale na ovom području djelovati. Sama vježba se odvija na granici tri županija, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, tako da imamo i međusobnu koordinaciju operativnih snaga s područja županija, a što za sada ide jako dobro – rekao je pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec

U programu za promatrače sudjelovao je i zamjenik župana Mato Lukić, koji je i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Pohvalio je organizaciju i provođenje vježbe na kojoj je potvrđena visoka spremnost stožerno-zapovjednih i operativnih snaga civilne zaštite na svim razinama, a koja je već dokazana i u kriznim situacijama koje su se dogodile proteklih godina.

Tekst i foto: OBŽ