5. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Napao policajca! Odgurnuo ga, pokušao još jednom, a onda su upotrijebljena sredstva prisile…

1 min read
- S ciljem odbijanja napada na policijskog službenika prema 25-godišnjaku su u skladu sa zakonom uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

– Postupajući po dojavi o mogućem narušavanju javnog reda i mira, u nedjelju, 16. listopada oko 2 sata, u Gunji, prilikom provjere identiteta 25-godišnjaka, isti je odbio dati podatke o sebi te je rukama odgurnuo policijskog službenika pri tome ga vrijeđajući – javlja policija i nastavlja…

– Nakon što ga je postupajući policijski službenik upozorio, osumnjičenik je pokušao ponovno odgurnuti policijskog službenika.

– S ciljem odbijanja napada na policijskog službenika prema 25-godišnjaku su u skladu sa zakonom uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

– Osumnjičenik je priveden u prostorije policije gdje mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,51 g/kg.

– Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom iz Gunje kada smo utvrdili da je svojim ponašanjem povrijedio odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona osobnoj iskaznici, a kako ga sumnjičimo da je počinio i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti ćemo kaznenu prijavu – zaključuje se.

Foto: Pexels (ilustracija)