29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bravo! Učenici ‘Građe’, IPA i osječka policija ‘okrečili’ cijelu neurologiju KBC-a u Osijeku!

2 min read
- U navedenom projektu, osim nas kao organizatora, također sudjeluje i PU Osječko-baranjska, Odjel prevencije te Graditeljsko-geodetska škola iz Osijeka - zaključuju.

– …odazvali smo se pozivu doc. prim. dr. sc. Ružice Palić Kramarić, dr. med., specijalistice  neurologije, subspecijalistice za cerebrovaskularne bolestii sa zamolbom za uređenjem Klinike za Neurologiju povodom svjetskog dana moždanog udara. Ujedno, Svjetski dan moždanog udara obilježava se na inicijativu Svjetske organizacije za moždani udar, svake godine 29. listopada. Te kao Regionalni klub želimo na ovaj način priključiti  i obilježiti Svjetski dan moždanog udara – počeli su u priopćenju iz IPA-e, dodajući o sadržaju aktivnosti i volontiranja u osječkom KBC-u…

– Naime, kako je ovo samo nastavak dobre suradnje između regionalnog kluba IPA Osijek i Graditeljsko Geodetke škole i raznih donacija  KBC Osijek, organizirali smo 20.listopada 2022.g. ličenje Klinike za Neurologiju KBC Osijek. Ujedno ovo je spoj humanitarnog i praktičnog rada učenika koji na ovaj način primjenjuju stečeno teoretsko znanje u praktični rad na terenu.

– Ujedno ovom prilikom se zahvaljujemo ravnatelju Darku Pšihistal i Albertu Vukić te svim učenicima koji su su prepoznali vrijednost projekta te se uključili u provedbu isto te dr.Palić i dr.Šego na organizaciji istoga u sklopu Klinike za Neurologiju KBC Osijek.

– U navedenom projektu, osim nas kao organizatora, također sudjeluje i PU Osječko-baranjska, Odjel prevencije te Graditeljsko-geodetska škola iz Osijeka – zaključuju iz IPA-e.

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica. Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova,  osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska , športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Foto: IPA (screenshot)