19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Raste zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Osijek!

2 min read
Imat će 4 etaže. Prizemlje je za djelatnike, prva etaža za hitni prijem, a preostale dvije za dnevnu bolnicu i kirurgiju.

Raste u Osijeku zgrada OHBP-a. Impozantna građevina je ‘gabarita’ kakve županijske bolnice, a što se iz ‘maketa’ i ilustracija praktički i nije moglo naslutiti. Ispunila je zgrada skoro čitavu Huttlerovu ulicu u njezinom sjevernom dijelu, a štoviše – radovi napreduju vrlo dobro i brzo. Odskora će KBC Osijek imati vrhunski prostor za vrhunsku uslugu, za hitne slučajeve, one u ‘frci’, ali i za ambulantne zahvate.

Izgradnja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek počela je 26. srpnja 2021. godine, planirani završetak izgradnje je 31. ožujka 2023. godine, a kompletnog projekta 31. prosinca 2023. godine. Investicija se znatnim dijelom sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije. U okviru dva ugovora za realizaciju predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 169.161.695,50 kuna. Od tog iznosa je 68.637.293,75 kuna dodijeljeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo zdravstva osiguravaju 87.665.034,32 kuna, a ostatak pokriva KBC Osijek iz vlastitih sredstava.

– Objedinjeni hitni bolnički prijem izuzetno je važan za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, ali i za područje cijele istočne Hrvatske. Osim smanjenja broja prijema na akutne bolničke odjele KBC-a, i dnevna bolnica i dnevna kirurgija će značajno doprinijeti boljoj dostupnosti zdravstvene zaštite stanovnicima ovog područja – rekao je na početnoj konferenciji projekta zamjenik župana Mato Lukić te naglasio kako je zadovoljan ostvarenom dinamikom radova, dočim je ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić tada kazao kako je ovaj projekt najveći infrastrukturni projekt KBC-a u zadnjih 30 godina.

Jer, gradi se vrhunski zdravstveni objekt, površine 9.600 m2, Sredinom 2023. godine planira se useljenje dijela djelatnosti u tu zgradu, a do kraja 2023. godine očekuje se da sve djelatnosti budu u punoj funkciji.

Imat će 4 etaže. Prizemlje je za djelatnike, prva etaža za hitni prijem, a preostale dvije za dnevnu bolnicu i kirurgiju.

Foto: OsijekExpress.com