28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nema sukoba s Plenkovićem! – oglasio se župan OBŽ Ivan Anušić

2 min read
- Kao župan Osječko-baranjske županije i politički i ljudski se ne mogu složiti s time da 4. i 5. Izborna jedinica gube saborske zastupnike - govori Anušić
Foto: OsijekExpress.com

Foto: OsijekExpress.com

Tragom informacije kako je zaiskrilo između župana OBŽ Ivana Anušića i premijera Andreja Plenkovića, a nakon najave kako će Slavonija zbog manjeg broja stanovnika izgubiti 3 mjesta u Saboru, do sljedećih izbora, razumije se, oglasio se Anušić. Priopćenje prenosimo u cijelosti…

– Kao župan Osječko-baranjske županije i politički i ljudski se ne mogu složiti s time da 4. i 5. Izborna jedinica gube saborske zastupnike.

– Svjesni smo promjene broja stanovnika po pojedinim izbornim jedinicama, odnosno županijama, ali nakon ukidanja Županijskog doma Sabora, saborski zastupnici bi trebali predstavljati, ne samo građane, već i sve hrvatske krajeve, čime se osigurava ravnomjeran razvoj zemlje. Zbog toga sam otvoren za pronalazak modela i metodologije kako bi poštujući izviešće Ustavnog suda pokušali pronaći rješenje ovog problema štiteći istovremeno i interese istoka Hrvatske. Smatram to, između ostaloga i svojom dužnošću. Posljednjih godina smo uspjeli promijeniti trendove u Osječko-baranjskoj županiji, danas ponovo bilježimo rekordno nisku nezaposlenost i rekordno visoku zaposlenost.

– Proaktivnošću cijelog tima Županije i u suradnji s Vladom RH realiziramo uistinu kvalitetne projekte i u skladu s tim vjerujem da ćemo zajednički pristupiti i ovom izazovu. Možda je interpretacija ove teme u medijima jutros malo nespretno izvedena jer i predsjednik Vlade i ja o interesima Slavonije, Baranje i Srijema imamo vrlo slično mišljenje. Zlonamjerne konstrukcije o napadu ili neslaganju s predsjednikom Vlade su besmislene i na štetu svih građana istoka Hrvatske – stoji u izjavi župana.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)