28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OBŽ provodi Program usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima

1 min read
Uz domaćina, Osnovnu školu „Josip Kozarac“, Josipovac Punitovački, u edukaciji sudjeluju timovi iz deset škola Osječko-baranjske županije:

U sklopu Projekta Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske se održava Program usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima.

Program usavršavanja se sastoji od ukupno 6 modula teorijske i praktične nastave, a planirano trajanje je do siječnja 2023. godine. Edukaciju provode stručnjaci iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji će prenositi i svoja iskustva u izuzetno uspješnom radu s darovitim učenicima.

Po završetku usavršavanja, polaznici će steći kompetencije za obavljanje stručnih poslova uočavanja i utvrđivanja darovitosti, pružanja podrške razvoju darovitih učenika te praćenja i vrednovanja darovitih učenika

Uz domaćina, Osnovnu školu „Josip Kozarac“, Josipovac Punitovački, u edukaciji sudjeluju timovi iz deset škola Osječko-baranjske županije:

OŠ Budrovci, OŠ Gorjani, OŠ Matija Gubec, Piškorevci, OŠ Franje Krežme Osijek, OŠ Ante Starčevića Viljevo, OŠ Ljudevita Gaja, Osijek i OŠ Dore Pejačević Našice, OŠ, OŠ “Ivan Goran Kovačić” Đakovo, OŠ Lug i Osnovna škola “Matija Gubec” Magadenovac.

Ovim programom Osječko-baranjska županija omogućuje kvalitetna usavršavanja odgojno-obrazovnim djelatnicima koji su do sada provodili različite aktivnosti za naše darovite učenike, inicira nove programe u ovom području, te osigurava kontinuiran, sustavan i kvalitetan rad s darovitim učenicima.

Projekt je financiran iz programa EGP, nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a upravitelj programa je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tekst i foto: OBŽ