29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Obilježavanje Svih svetih i Dušnog dana: Župan i gradonačelnik položili vijence i zapalili svijeće!

2 min read
Gradonačelnik Ivan Radić je rekao kako se s pijetetom prisjećamo svih hrvatskih branitelja i civila poginulih u Domovinskom ratu.

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i njegov zamjenik Dragan Vulin, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, saborski zastupnik Goran Ivanović, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, predstavnik Hrvatske vojske brigadni general Željko Ljubas te predstavnici braniteljskih i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas (31. listopada 2022. godine) položili su vijence i zapalili svijeće pred Spomen obilježjem stradalnicima Domovinskog rata Osječko-baranjske županije na Trgu slobode u Osijeku, a potom i na Centralnom groblju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

– Dan Svih svetih je prilika da se sjetimo svih naših preminulih, svih koji su bili dio naših života, a danas više nisu s nama. Obveza nas koji smo ostali iza njih je sjetiti ih se, otići na grob, zapaliti svijeću i pomoliti se kako nam vjera nalaže. Posebno se sjećamo svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za samostalnu Republiku Hrvatsku jer oni nisu odlazili prirodnom smrću nego su bili mlade osobe, pojedini čak i djeca, koji su u ratnim stradanjima prerano završili svoje živote – poručio je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Ivan Radić je rekao kako se s pijetetom prisjećamo svih hrvatskih branitelja i civila poginulih u Domovinskom ratu.

– Niti jedan od njih ne smije ostati zaboravljen, a 1.327 branitelja i 403 civila dali su svoje živote u obrani svog Osijeka i Hrvatske. Zahvaljujući njima Osijek bio i bit će nepokoreni grad. Osječki branitelji dali su nemjerljiv doprinos u obrani grada Osijeka i cijele Hrvatske stoga njihova žrtva, hrabrost i zajedništvo koje su pokazali 1991. godine je nešto čega se uvijek moramo prisjećati i što moramo poštivati, rekao je Radić.

Tekst i foto: OBŽ & Grad Osijek