19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji uhićeni trgovci kokainom! U pritvor ‘ispraćena’ četvorica!

2 min read
- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od travnja do studenoga ove godine nabavljali veće količine droge kokain, koju su na adresama prebivališta na području Slavonskog Broda i okolice, i u jednom slučaju u prostorijama ugostiteljskog objekta na području Slavonskog Broda skrivali, vagali, dodavali punila, pakirali u manje paketiće i neovlašteno prodavali većem broju kupaca na području Brodsko-posavske županije.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, tijekom više mjeseci, proveli su posebne dokazne radnje sukladno čl. 332 Zakona o kaznenom postupku, te kriminalističko istraživanje nad pet osoba u dobi od 25, 27, 39, 42 i 42 na okolnosti počinjenja kaznenih djela iz područja kriminaliteta droga – javlja policija i nastavlja…

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od travnja do studenoga ove godine nabavljali veće količine droge kokain, koju su na adresama prebivališta na području Slavonskog Broda i okolice, i u jednom slučaju u prostorijama ugostiteljskog objekta na području Slavonskog Broda skrivali, vagali, dodavali punila, pakirali u manje paketiće i neovlašteno prodavali većem broju kupaca na području Brodsko-posavske županije.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, dana 2. studenoga, tijekom pretrage osoba, pokretnina (automobila) i nekretnina (stanovi, obiteljske kuće) koje osumnjičeni koriste, pronađena je manja količina droge kokain, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelom (mobiteli, digitalna vaga sa tragovima droge kokain i dr.).

– Tijekom pretrage, kod 42-godišnjaka je pronađeno 1,95 grama droge kokain, kojeg policija sumnjiči da je nabavljao veće količine droge kokain i dalje neovlašteno prodavao.  

– Utvrđeno je da je 39-godišnjak od nepoznate osobe kupovao veće količine droge kokain, koju je prodao u najmanje 39 navrata. Tijekom pretrage, kod istoga je pronađeno 1,20 grama droge kokain, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa počinjenjem kaznenog djela (mobitel sa SIM karticom, digitalna vaga sa tragovima droge kokain).

– Također je utvrđeno da je drugi 42-godišnjak u više navrata kupovao (najmanje 8 puta), neutvrđenu količinu droge kokain, koju je također neovlašteno prodavao većem broju osoba (u najmanje 10 navrata). U pretrazi je kod istoga pronađeno i oduzeto 0,85 grama droge kokain i mobitel sa SIM karticom.

– Nadalje je utvrđeno da je 25-godišnjak, najmanje sedam puta kupio najmanje 31 gram droge kokain, dok je 27-godišnjak u najmanje 10 navrata kupio neutvrđenu količinu droge kokain. Obojica su također na kućnim adresama drogu kokain skrivali, vagali, nadopunjavali punilima, pakirali u manje paketiće i dalje neovlašteno prodavali nepoznatim osobama.

– Policijski službenici su četvoricu osumnjičenih u dobi od 25, 27, 39, 42 i 42 uz kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje – zaključuje se.

Pixabay (ilustracija)