28. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stigli s lijekovima koji sadrže drogu! Bilo ih je ‘puno previše’, a recepta nigdje…

1 min read
- Člankom 59. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 do 10.000 kuna - zaključuje se.

– U subotu, 5. studenog prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Županja, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pregledima vozila u dva navrata pronašli i oduzeli lijekove koji sadrže psihoaktivne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva (Narodne novine 19/2019) – javlja policija i dodaje…

– Tim prilikama je od 49-godišnjeg državljanina Luksemburga i 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine oduzeto ukupno 180 komada različitih tableta. S obzirom da su pri prijelazu državne granice posjedovali lijekove koji sadrže drogu bez medicinske dokumentacije i u količini većoj od nužno potrebne za osobnu uporabu (u trajanju do najviše 5 dana), obojici je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna, dok su tablete oduzete.

– Člankom 59. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 do 10.000 kuna – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)