29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac kupovao radni stroj iz Irske preko interneta! Ostao je bez 110.000 kuna!

1 min read
- Naime, isti je izjavio policijskim službenicima da je početkom listopada putem Internet oglasnika dogovorio kupovinu radnog stroja u vrijednosti od oko 110.000 kn, od prodavatelja iz Irske.

– Muškarac u dobi od 43 godine sa područja Općine Dragalić, jučer je policijskim službenicima Policijske postaje Okučani prijavio kazneno djelo prijevare – javlja policija i dodaje…

– Naime, isti je izjavio policijskim službenicima da je početkom listopada putem Internet oglasnika dogovorio kupovinu radnog stroja u vrijednosti od oko 110.000 kn, od prodavatelja iz Irske.

– Nakon što je oštećeni uplatio dogovoreni iznos, osoba s kojom je prethodno ostvario kontakt više mu se nije javljala. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela – zaključuje policija i dodaje savjete…

– Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Foto: Pixabay (ilustracija)