26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kod Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe! Preliminarne analize: Iz Domovinskog rata!

1 min read
Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, a radi daljnje obrade i identifikacije bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

– U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 15. studenoga 2022. ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe pronađene na području Mirkovaca. Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, a radi daljnje obrade i identifikacije bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru – javlja Ministarstvo hrvatskih branitelja i nastavlja…

– Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s istraživanjima na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata.

– Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se sustavna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području Karlovačke te Požeško-slavonske županije.

– Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.821 osobom nestalom i smrtno stradalom u Domovinskom ratu, od kojih je 515 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije – zaključuje se u priopćenju.

Neslužbeno, posmrtni ostaci pronađeni su nedaleko prtenog puta, nekoliko stotina metara od glavne ceste.

Ekshumacija je nalogom suca istrage Županijskog suda u Osijeku provedena u nazočnosti i po zamjeniku Županijskog državnog odvjetnika Miroslava Dasovića, uz asistenciju djelatnika Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za zatočene i nestale, Područne ispostave Osijek i djelatnika MUP-a, svakako sudoskog vještaka, patologa.

Foto: Facebook (screenshot)