19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prodano više od 4.000 ulaznica za Orašara u osječkom HNK-u!

1 min read
Inače, vrijedi se sjetiti kako je i sustav 'online' prodaje ulaznica osječkog HNK-a u jednom trenutku 'pao', a zbog navale.

Nekoliko dana su se stvarale gužve pred HNK-om u Osijeku. Građani su stajali u redovima do i kroz Županijsku ulicu, čekaju ći priliku na blagajni HNK-a kupiti ulaznice za baletnu predstavu Orašar. Gužvama je kraj, jer u trenutku dok vam ovo pišemo, ostalo je svega nekoliko ulaznica na galeriji, a koje figuriraju kao manje zanimljive. Pa ipak, ‘planut’ će i one.

Svake godine o Božiću osječki HNK priredi niz izvedbi planetarno popularnog baleta Orašar, a gužve za ulaznice nisu nikakva iznimka niti u jednom hrvatskom gradu gdje se ovaj balet izvodi. Tako je Osijek rasprodao 11 predstava. Njih 10 je u osječkom HNK-u, s oko 350 mjesta, dočim je jedna izvedba u Slavonskom Brodu, u tamošnjoj dvorani od 600 mjesta. Pojednostavljeno, HNK Osijek i Orašar su prodali oko 4.000 ulaznica!

– U ovom trenutku je ostalo tek nekoliko mjesta na galeriji. Vjerujem da će do poslijepodneva i te ulaznice biti prodane – kazala nam je organizatorica propagande i odnosa s javnošću HNK-a u Osijeku, Ana Đapić.

Inače, vrijedi se sjetiti kako je i sustav ‘online’ prodaje ulaznica osječkog HNK-a u jednom trenutku ‘pao’, a zbog navale.

Prva izvedba je 5. prosinca, nastavljaju se 6., 9., 10., 12., 13., 16., 17., 20., 21. i 22. prosinca.

Foto: Kristijan Cimer, HNK Osijek (ustupljeno za objavu) & Pixabay (ilustracija)