26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Teško ozlijeđene dvije osobe! Sudar s radnim strojem! Sa stroja pala dvojica putnika!

1 min read
- U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 57 i 67, dok je 56-godišnjak lakše ozlijeđen, te su svi zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u subotu,, u 15.05 sati, u Trnjanima, teško su ozlijeđene dvije osobe, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena – javlja policija i nastavlja…

– Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 65-godišnjak upravljajući teretnim automobilom započeo pretjecati radni stroj (tzv. banseg), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 67-godišnjak, dok 38-godišnjak koji se kretao upravljajući osobnim automobilom iza njih, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te prometnoj situaciji ispred, uslijed čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio radnog stroja.

– Oba vozila su se zanijela te je došlo do udara teretnog automobila u radni stroj, kojom prilikom su putnici u dobi od 56 i 57 pali sa radnog stroja.

– U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 57 i 67, dok je 56-godišnjak lakše ozlijeđen, te su svi zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.

– Alkotestom je u organizmu 38-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,12 promila, a kod 67-godišnjeg vozača radnog stroja 0,23 promila.

– Tijekom trajanja očevida, u vremenu od 15.35 do 17.05 sati, promet je bio privremeno zatvoren na dionici na kojoj se dogodila prometna nesreća te preusmjeravan obilazno.

– Policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.