5. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Akvarelovci u Domu za starije u Osijeku! Vanja: “Imali smo tremu, valjalo je pogoditi ukus!”

2 min read
Stigli su Akvarelovci u punom sastavu, ali i s tremom, jer valjalo je 'opipati' ukus korisnika Doma.

Osječka glazbena skupina Akvarel uljepšala je poslijepodne i večer štićenicima Doma za starije i nemoćne u Osijeku, održavši koncert u dobrano ispunjenom ‘dnevnom boravku’ doma. Stigli su Akvarelovci u punom sastavu, ali i s tremom, jer valjalo je ‘opipati’ ukus korisnika Doma.

– …u nekom novom okruženju, u domu umirovljenika. Kada smo mi njih razveselili jednako kao i oni nas reakcijama i zajedničkim pjevušenjem. Jedina zamjerka je bila što nismo imali party svjetla za bolji ugođaj. Znamo za idući put – napisali su iz Akvarela na Instagramu, a potom smo telefonski kontaktirali i člana Akvarela Vanju Hrvoja Dražića za informaciju više…

– Prvi puta smo imali priliku nastupiti pred publikom iz doma za starije osobe. Probali smo vidjeti i što se njima od naših pjesama sviđa. Nije bilo lako pogoditi odmah ukus. Najviše im se sviđaju tradicijske stare slavonske skladbe. A za to baš imamo album ‘Iz sveg klasa’, iz ’19. godine – kazao nam je Vanja, dodajući…

– Poslije su nam rekli da im se sviđa i kako smo spajali skladbe. Imali smo i ‘miks’ stranih pjesama, ali slavonske u pobijedile – dodao je.

Akvarel je u Dom došao volonterski, ispunio svoje i srca štićenika, a dolazak nije posljednji…

– U planu nam je novi dolazak. Nemamo točan datum. Došli bi mi i ranije, ali nismo mogli zbog pandemijskih mjera. U svakom slučaju, eto nas skoro opet – zaključio je Vanja Hrvoje Dražić.

Akvarelovce će se moći tijekom adventa vidjeti u Vukovaru, Đakovu, Zadru…

Foto: Akvarel (ustupljeno za objavu)