26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonka tražila preko Facebooka kredit od 25.000 eura! I uplatila depozit! Ostalo znate, jel’?

1 min read
- U subotu, 19. studenog, 36-godišnjakinja je prijavila vinkovačkoj policiji kako je prevarom oštećena za iznos od preko 5.000 kuna - javlja policija i dodaje...

Iako je žrtava ovakvih i sličnih prijevara dugačak niz, svako toliko dogode se opet…

– U subotu, 19. studenog, 36-godišnjakinja je prijavila vinkovačkoj policiji kako je prevarom oštećena za iznos od preko 5.000 kuna – javlja policija i dodaje…

– Naime, 36-godišnjakinja se 16. studenog javila na internetski oglas za povoljne kredite te preko društvene mreže Facebook dogovorila isplatu kredita u iznosu od 25.000 eura.

– Nepoznati počinitelj ju je doveo u zabludu da će joj uplatiti dogovoreni novčani iznos kredita nakon što podmiri bankovne troškove transakcije u iznosu od preko 5.000 kuna, što je oštećena i učinila, no uplatu iznosa kredita nije primila.

– Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

– Pozivamo građane na oprez. Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit, već će građanima uzeti novac. Pripazite kome se obraćate za financijsku pomoć, ne nasjedajte na ovakve i slične ponude „povoljnih“ kredita putem društvenih mreža, ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)