28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni inspektorat opozvao određeni izotonični napitak s okusom naranče!

1 min read
- Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

– Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda, APTONIA, Izotonični napitak spreman za piće „ISO“ okusa naranče, 500ml (Isotonic ready-to-drink “ISO” orange flavor, 500ml), najbolje upotrijebiti do 03.02.2023., zbog organoleptičkih promjena (promjena okusa i mirisa) – javlja HAPIH i nastavlja…

– Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

– Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta https://www.decathlon.hr/content/23-povlacenje-proizvoda

Proizvođač je Société des eaux minérales de Saint Amand, Saint Amand, Francuska, a na tržište proizvod stavnja DECATHLON ZAGREB d.o.o., Zagreb. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

– Dragi kupci, pronašli smo organoleptičke promjene u jednom od naših proizvoda: potencijalna promjena okusa i mirisa (slično octu), što proizvod čini neprikladnim za ljudsku prehranu. Odgovarajuće serije povučene su s tržišta, no neki od tih proizvoda mogli su se prodati prije nego što je ovaj opoziv bio aktivan, točnije između 08/12/2022 i 09/30/2022 uključivo. Ako ste kupili i još uvijek imate proizvod iz ove serije, nemojte ga konzumirati i vratite ga u trgovinu po Vašem izboru kako biste dobili povrat novca (čak i ako je predmet već otvoren ili djelomično potrošen) – napisali su na mrežnim stranicama Decathlona.

Foto: Pixabay (ilustracija)