28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Uprava slavonske firme u stečaju oštetila državni proračun za 700.000 kuna!

1 min read
- Osumnjičeni su oštetili državni proračun u ukupnom iznosu iznad 700 tisuća kuna, a za isti iznos sebi i svome društvu priskrbili protupravnu imovinsku korist.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i 47-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – javlja policija i nastavlja…

– Policija sumnjiči 40-godišnjaka da, kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva u stečaju sa područja Slavonskog Broda, tijekom 2019. i 2020. godine nije obračunavao, odnosno izbjegavao plaćanje poreza u iznosu od oko pola milijuna kuna. Također je utvrđeno da je vodio poslovne knjige na temelju neuredne, nepotpune i nevjerodostojne dokumentacije, te tako otežao preglednost poslovanja i materijalne imovine.

– Nadalje je utvrđeno da 47-godišnjakinja, kao odgovorna osoba i direktorica trgovačkog društva u stečaju, tijekom 2020. i 2021. godine, nije izvršavala obračune prijave i uplate poreznih obveza u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna. Za isto vrijeme je vodila poslovne knjige na temelju neuredne, nepotpune i nevjerodostojne dokumentacije, pa je otežana preglednost poslovanja i materijalne imovine.

– Osumnjičeni su oštetili državni proračun u ukupnom iznosu iznad 700 tisuća kuna, a za isti iznos sebi i svome društvu priskrbili protupravnu imovinsku korist.

– Policijski službenici su protiv oboje podnijeli kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine i kaznenog djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)