29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

N.N. prevario jednu baku u Slavoniji za ogrjevna drva! I nije to prvi takav slučaj! Ni izbliza…

2 min read
- Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu - zaključuju.

– U četvrtak 24. studenoga 2022. policijskim službenicima je prijavila 81-godišnjakinja s područja Pleternice da je tijekom mjeseca studenoga s nepoznatom osobom putem oglasnika dogovorila kupnju drva za ogrjev, da bi naknadno utvrdila da joj je isporučena manja količina od dogovorene – javlja policija i dodaje…

– Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuju.

Nije to prvi takav slučaj! Ni izbliza…

Početkom mjeseca, 3. studenog, policija je izvijestila o riješenim slučajevima…

– Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Osječko-baranjske županije zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Prijevara“ i jednog kaznenog djela „Krađa“ – javlja policija i nastavlja…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 3. lipnja u Vinkovcima 90-godišnjakinji dovezao i isporučio drva za ogrjev i od nje to naplatio ali je iskoristio njenu nepažnju te joj iz njene kuće otuđio nekoliko stotina kuna.

– Nadalje, 22. lipnja je prevario 64-godišnjaka iz Antina jer je tijekom kupnje priključnog vozilo iskoristio lakovjernost žrtve tako da je umjesto dao novac za kupovinu priključnog vozila, od oštećenika prijevarno uzeo nekoliko tisuća kuna.

– Također, 5. kolovoza je prevario 62-godišnjakinju iz Marinaca koju je doveo u zabludu tako da joj je dovezao drva za ogrjev koja je naručila od njega, a nakon što je oštećena platila dogovoreni iznos nije isporučio drva nego se samo udaljio te ju oštetio za nekoliko tisuća kuna.

– Protiv 28-godišnjaka će Policijska uprava vukovarsko-srijemske dostaviti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)