29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

PBZ upozorava o lažnim porukama u njihovo ime: Poruke nije poslala Privredna banka Zagreb!

1 min read
Obavještavaju da se šire lažne e-mail poruke...

Privredna banka Zagreb putem društvenih mreža poslala je upozorenje klijentima. Obavještavaju da se šire lažne e-mail poruke…

– Obavijest klijentima o lažnim e-mail porukama banke… – naslovili su poruku i nastavili…

– Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d..

– Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „Privredna banka Zagreb <support@hrvatska-services.com>”, za subject/predmet/naziv imaju: „Važna obavijest: Vaša PBZ Business sesija je potekla“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

– Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite.

– Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova.

– Zahvaljujemo na suradnji. Privredna banka Zagreb d.d. – zaključuju na kraju obavijesti.

Foto: Pixabay (ilustracija)