2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH o odluci osječkog suda: Liječnik mora u zatvor! Pacijent umro prilikom operacije hemoroida!

1 min read
- Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna - zaključuje se u priopćenju DORH-a.

– Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1970.) proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi iz čl. 181. st. 8. u vezi st. 4. i st. 1. Kaznenog zakona – javlja DORH i nastavlja…

– Optuženik je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova te propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke uslijed čega je pacijent preminuo.

– Općinski sud u Varaždinu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. 

– Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna – zaključuje se u priopćenju DORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)