2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stižu priopćenja policijskih uprava o navodnim bombama u Slavoniji! Evo gdje su sumnje već otklonjene…

3 min read
A u ovom trenutku stvari stoje ovako...

– Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave – javio je jutros MUP dodajući…

– Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

– Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.  Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

A u ovom trenutku stvari stoje ovako…

OSJEČKO-BARANJSKA 14:10 sati (NEMA)

– Daljnjim obavljenim pregledom u trgovačkom centru nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi – javili su iz PU OBŽ priopćenjem malo iza 14 sati.

Podsjećamo, u cijeloj Hrvatskoj su se danas nizale anonimne dojave o postavljenim bombama po sudovima i trgovačkim centrima, a u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji dojava se odnosila na 4 suda i jedan trgovački centar, neslužbeno Portanovu.

– Policijska uprava osječko-baranjska je danas u prijepodnevnim satima zaprimila četiri dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela na području Osijeka i okolice. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici protueksplozijske zaštite koji su obavili pregled tri navedene ustanove u Osijeku te su utvrdili da se radi o lažnim dojavama – dodali su iz PU OBŽ.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA 13:30 sati (NEMA)

Danas, 5. prosinca u prijepodnevnim satima Policijska uprava virovitičko-podravska je zaprimila informacije o anonimnim dojavama o navodnim postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela na području grada Virovitice, Slatine, Pitomače i Orahovice. Na lokaciju su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Pregledom objekta nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA 15:30 sati (NEMA)

U jutarnjim satima 5. prosinca Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zaprimila informaciju o anonimnim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Policijski službenici protueksplozijske zaštite obavili su preglede na objektima pravosudnih tijela u Vukovaru i Vinkovcima, kojima su utvrdili da nema eksplozivnih naprava, a u tijeku su pregledi i na objektima pravosudnih tijela u Županji i Otoku.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru u Vinkovcima. Policija poduzima potrebne mjere i radnje provjere istinitosti dojave te zaštite građana/posjetitelja.

Nadalje, obavljenim pregledima na objektima pravosudnih tijela u Županji i Otoku nisu pronađene eksplozivne naprave. Daljnjim obavljenim pregledom u trgovačkom centru nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.

POŽEŠKO-SLAVONSKA 14:00 sati (NEMA)

Anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u objektima pravosudnih tijela, proširile su se tijekom dana i na trgovačke centre diljem Hrvatske pa su tako zaprimljene i dvije dojave za dva trgovačka centra u Požegi. Obavljenim pregledom ni u ovom slučaju nisu pronađeni nikakvi sumnjivi predmeti.

Danas, 5. prosinca u jutarnjim satima Policijska uprava požeško-slavonska zaprimila je informaciju o anonimnoj dojavi o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi na objektu Općinskog suda u Požegi. Na obje lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem zaštite sigurnosti građana. Pregledom na obje lokacije nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama.

BRODSKO-POSAVSKA 12:10 sati (NEMA)

Policijska uprava brodsko-posavska, danas, 5. prosinca, zaprimila je informacije o dvije anonimne dojave o navodnim postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela na području grada Slavonskog Broda. Na obje lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem zaštite sigurnosti građana. Pregledom na obje lokacije nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)