23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na Drvljaniku se obnavljaju cesta i parkiralište! Vulin najavio radove u Zvonimirovoj, od Zagrebačke do Istarske!

2 min read
...prema Vulinovim riječima, kružni tok trebao bi se izgraditi i na raskrižju Vukovarske s Europskom avenijom, što će, ocijenio je, značajno povećati protočnost i sigurnost u prometu.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin obišao je u četvrtak radove na obnovi parkirališta i pristupne ceste na Vukovarskoj cesti ispred kućnih brojeva 92-106 (Drvljanik).

Tom je prigodom izvijestio kako je riječ o radovima vrijednim 250.000 kuna kojima je prethodila sanacija kanalizacijske mreže, dodajući kako su u tijeku radovi i s druge strane ceste, od Ivaninog trga na Vijencu Ivana Meštrovića do Vukovarske ceste, u dužini od 100-injak metara.

– Tu su bile dvije paralelne pješačke staze u relativno lošem stanju, stoga smo ih dezintegrirali i sada radimo jednu, širine dva metra. Vrijednost tih radova je oko 260.000 kuna – objasnio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Podsjetio je kako je u ovoj godini sanirana i cesta na Vijencu Ivana Meštrovića, od Osnovne škole Vijenac prema Vukovarskoj cesti, u duljini od 400 metara, za što su Grad i Gradska četvrt Tvrđa izdvojili 400.000 kuna.

Dodao je kako su ove godine sredstva za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture ove gradske četvrti povećana za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, pa im je na raspolaganju bilo 544.000 kuna.

– Koristim priliku i najaviti radove u sljedećoj godini u Ulici kralja Zvonimira od Zagrebačke do Istarske, gdje će javna prometna površina koja je u lošem stanju ići u sanaciju. Posebno veseli činjenica da je u tijeku prekategorizacija Trpimirove na način da će postati državna cesta. Njome će upravljati Hrvatske ceste, koje će na raskrižju Vukovarske i Trpimirove, gdje su česti prometni čepovi, ići u veliku investiciju izgradnje kružnog toka s pješačkim i biciklističkim pothodnikom – najavio je zamjenik osječkog gradonačelnika.

No, to ne bi trebala biti jedina cestovna investicija Hrvatskih cesta. Naime, prema Vulinovim riječima, kružni tok trebao bi se izgraditi i na raskrižju Vukovarske s Europskom avenijom, što će, ocijenio je, značajno povećati protočnost i sigurnost u prometu.

– Važne su nam sve gradske četvrti i mjesni odbori. Ne rade se samo veliki infrastrukturni projekti, važno nam je svako naselje, što pokazujemo ondje gdje postoje problemi i inicijative građana. Ne može se naravno sve odjednom, ali radovi idu dobrom dinamikom, paralelno se radi u više gradskih četvrti i mjesnih odbora – zaključio je Vulin.

Tekst i foto: Grad Osijek