16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Slavonac Tenja: Jesenski prvaci! Predsjednik Mihaljević: Svlačionice financiraju HNS, OBŽ i Grad Osijek!

2 min read
- Klub se financijski stabilizirao, a seniorska momčad je nakon dvije sezone, koje su završili na 2. mjestu 2. ŽNL, nakon prvog dijela sezone 2022./2023. uvjerljivo na čelu ljestvice - dometnuo je predsjednik kluba Mihaljević.

– Zahvaljujući HNS-u, Osječko-baranjskoj županiji, najviše Gradu Osijeku, izgradnja novih svlačionica ide svojom dinamikom. Svi se nadamo da će se klub u nove prostorije preseliti početkom sljedeće sezone – kazao je uvodno predsjednik NK Slavonca iz Tenje Josip Mihaljević, dodajući kako je Grad Osijek osigurao sredstva za posljednju, treću fazu izgradnje.

Tamošnji klub, Slavonac Tenja, postoji već više desetljeća. Tradicija je to ‘čvrsta kao kamen’. Iza Domovinskog rata klub je proveo uspješno konsolidaciju, potom i organizacijski i rezultatski uspon, da bi nakon ulaska u međužupanijsku nogometnu ligu došlo do ozbiljnog pada. Manjkala su financijska sredstava, klub je imao zastrajelu i dotrajalu infrastrukturu. Posljedično se raspala i škola mladeži kluba, njezin najvitalniji dio.

– Bilo je to ’19. godine, Našli smo se u, ja bih to nazvao – financijskom kolapsu i rezultatskoj krizi. Preuzeo sam klub, preuzeo upravu… Definirali smo primarne ciljeve i krenuli… – nastavio je Mihaljević, dodajući kako su isti prvo uključivali revitalizaciju najosjetljivijeg dijela, škole.

– Oživljavanje škole mladeži bila je prioritet, tada od 50-ak dječaka. Izgradnja novih svlačionica bila je sljedeći cilj, zatim stabilizacija seniorske momčadi, ulazak u viši rang natjecanja i svakako financijska stabilnost. Poslije dvije i pol godine možemo reći da se bilježe odlični uspjesi – dodao je Mihaljević.

Vlado Mihaljević, legendarni trener je preuzeo školu mladeži. Uz njega još pet mladih trenera krenulo je s radom i škola je stigla do 115 registriranih igrača. Štoviše, natječu se u 5 kategorija.

– Klub se financijski stabilizirao, a seniorska momčad je nakon dvije sezone, koje su završili na 2. mjestu 2. ŽNL, nakon prvog dijela sezone 2022./2023. uvjerljivo na čelu ljestvice – dometnuo je predsjednik kluba, naglasivši za kraj…

– Ambicije su vrlo jasne; ulazak u 1. ŽNL – zaključio je.

Foto: Facebook (screenshot)