5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ovo su aktivni bankomati u Osijeku i Hrvatskoj! Objavljena karta! Trenutno ih radi 87 u Osijeku, ali…

1 min read
Od danas, od jutros, od 15. prosinca na bankomatima vrijede ‘nova pravila igre’. I trajat će do 15. siječnja sljedeće godine.
bankomat

Trenutno u Osijeku, znači u ovom trenutku, 15. prosinca u 14 sati, radi 87 bankomata, ali taj će broj padati sljedećih dana, sukladno čemu je objavljena interaktivna karta svih bankomata u zemlji, kako bi u svakom trenutku mogli vidjeti koji vam je najbliži.

Karta se nalazi OVDJE.

Od danas, od jutros, od 15. prosinca na bankomatima vrijede ‘nova pravila igre’. I trajat će do 15. siječnja sljedeće godine. A riječ je o izuzimanju plaćanja provizije ukoliko novac podižete na bankomatu banke koja nije ‘vaša banka’.

Čini se to stoga što brojni bankomati ili već ne rade ili uskoro neće raditi, a zbog prilagodbe za isplatu eura od iduće godine.

Hrvatska narodna banka dogovorila je s bankama da od 15. prosinca ’22. do 15. siječnja ’23. svim građanima, bez obzira koje su banke klijenti, omogući podizanje novca bez provizije. Razumije se, kune će se moći podizati do 31. prosinca, a od 1. siječnja euri.

HNB će objaviti i interaktivnu kartu bankomata koji su u funkciji i najbliži u tom trenutku osobi koja pretražuje mapu. Ponavljamo, bit će sto sve stoga što pojedini bankomati neće raditi, a očekuje se, uslijed blagdana, povećana potražnja za gotovinom.

Ujedno, Hrvatska udruga banaka izradila je plan prilagodbe bankomata i kaže se kako nema naznaka da bi moglo biti problema.

Foto: Pixabay (ilustracija)