19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonska direktorica nije plaćala porez i doprinose za mirovinsko i zdravstveno!

1 min read
- Tako je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za iznos oko 620.000,00 kuna, a za koji iznos je svome trgovačkom društvu pribavila protupravnu imovinsku korist.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa djelatnicima Porezne uprave Ministarstva financija, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine, te kaznenog djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – javlja policija i nastavlja…

– Utvrđeno je da 56-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije, tijekom 2017. godine, nije sukladno zakonskim propisima podmirivala porezne obveze i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

– Tako je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za iznos oko 620.000,00 kuna, a za koji iznos je svome trgovačkom društvu pribavila protupravnu imovinsku korist.

– Također je utvrđeno da je poslovne i trgovačke knjige, koje je bila obavezna voditi po zakonu, vodila tako da je otežana preglednost poslovanja i materijalne imovine društva.

– Policijski službenici protiv 56-godišnjakinje podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)