15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek je u Kataru imao tri igrača, tri ‘svoja sina’ i dva ‘logističara’! Brojniji smo nego ’18. i ’98.

2 min read
Naime, u delegaciji hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru je bilo 5 Osječana. Dakle, 3 brončane medalje dolaze u Osijek, ali vrijede kao 5. Jer...

Velik je broj svjetskih medija pisao posljednjih dana o tome kako se u samoj završnici SP-a u Kataru nalazi nacija s 3,8 milijuna stanovnika, dočim su iz natjecanja izletjele višemilijunske nacije, ostale jednako velike. Čudili su se i opet kako mala zemlja producira takve nogometaše iz godine u godinu. A kada k tome dodamo da jedan grad s oko 100.000 stanovnika također ‘kamari’ medalje, činjenica za nas postaje još bolja i zanimljivija.

Naime, u delegaciji hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru je bilo 5 Osječana. Dakle, 3 brončane medalje dolaze u Osijek, ali vrijede kao 5. Jer…

Ivica Ivušić, vratar NK Osijek, vlasnik je jedne. Domagoj Vida, bivši branič Osijeka vlasnik je također, kao i Borna Barišić, također bivši branič iz Gradskog vrta. A ‘medalje nose’ i Goran Vincek, ekonom NK Osijeka i hrvatske reprezentacije, kao i Tomica Đukić, kulinarski ‘mag’, osječki chef i kuhar selekcije.

Ozbiljno je to povećanje od Rusije i bronce iz 2018. godine, kada je na terenu bio Vida, a u logistici Vincek i Đukić. Štoviše, 1998. godine kada smo broncu osvojili u Francuskoj, na travnjaku su bili Davor Šuker i Petar Krpan, a malo si možemo pripisati i Gorana Vlaovića koji je do tada igrao i za Osijek. Uglavnom, tada smo brojali ‘trio’. Sve to će reći kako je Osijek do sada najbrojniji u građenju medalje na SP-u.

UPDATE: – Grad Osijek organizira svečani doček Vatrenih u utorak, 20. prosinca, u 18 sati na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. Reprezentativce koji su povezani s Osijekom dočekat će osječki gradonačelnik Ivan Radić i osječko- baranjski župan Ivan Anušić. Pozivamo građane da zajedno s nama osječki doček Vatrenima učine nezaboravnim – javljaju iz Grada.

Foto: Pixabay (ilustracija)