15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osijek i GPP se pripremaju za nabavu niskopodnih tramvaja i mini-autobusa za pojedine linije…

2 min read
- Radimo na obnovi 9,5 kilometara tramvajske pruge i 23 stajališta. Sve je to priprema za dolazak novih niskopodnih tramvaja... - istaknuo je još gradonačelnik Radić.

Osijek i GPP završili su EU projekt nabave novih 13 autobusa, vrijednih 32,3 milijuna kuna, rečeno je na završnoj konferenciji projekta. Nabavljeno je 6 niskopodnih i 7 poluniskopodnih autobusa, čime se pomlađena flota GPP-a, smanjene emisije štetnih plinova. GPP sada ima 45 autobusa, kazao je Deja Rusmirović, direktor osječkog GPP-a.

Također, na završnoj konferenciji smo doznali i kako je u tijeku postupak javnog savjetovanja za nabavu novih niskopodnih tramvaja, a tvrtka će uskoro nastojati nabaviti i mini-autobuse. Naime, pokazali su se potrebnim na pojedinim linijama, gdje nema odveć putnika, ali je linije potrebno održavati i imati zbog građana Osijeka.

– Riječ o značajnom projektu za tvrtku, ali i za putnike. Novi autobusi su sigurniji, udobniji i zadovoljavaju europske standarde smanjivanja onečišćenja okoliša. U ovom trenutku u tijeku je i projekt modernizacije tramvajske infrastrukture u gradu, vrijedan 267 milijuna kuna… – kazao je, među ostalim, osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– Radimo na obnovi 9,5 kilometara tramvajske pruge i 23 stajališta. Sve je to priprema za dolazak novih niskopodnih tramvaja… – istaknuo je još gradonačelnik Radić.

Dolazak novih tramvaja, odnosno dinamika dolaska, ovisit će o postupku javne nabave.

Gradonačelnik Radić izvijestio je i kako je sa sindikatima zaposlenika GPP-a potpisan novi kolektivni ugovor u sklopu kojeg je radnicima uveden topli obrok, povećan dar u naravi za djecu, povećane su prigodne nagrade, uveden je sistematski pregled za djelatnike, te uvećana nagrada za radne rezultate.

– Poslodavac se također obvezao svake godine u naredne tri godine određenim kategorijama zaposlenika koji imaju najmanje koeficijente podići koeficijent za dva posto – zaključio je Radić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)