2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Saborska zastupnica Romana Nikolić darivala djecu povodom Božića

2 min read
Osječki pothodnik odzvanjao je dječjim smijehom, baš kako bi to trebalo biti  za vrijeme blagdana, ali i ostalih dana u godini... - navodi se u priopćenju.

– Ured saborske zastupnice Romane Nikolić iz stranke Socijaldemokrati na jedan je dan preuzeo Djed Božićnjak – javlja u priopćenju saborska zastupnica, koje prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

Druženje s Djedom Božićnjakom i podjela prigodnih poklona izazvali su kod osječke djece mnoštvo radosti. Osječki pothodnik odzvanjao je dječjim smijehom, baš kako bi to trebalo biti  za vrijeme blagdana, ali i ostalih dana u godini.

,,Misija svake odrasle osobe trebala bi biti stvaranje boljeg svijeta za generacije koje dolaze. Ulaganje u bolju sadašnjost naše djece je ono što donosi najbolji doprinos u budućnosti – bolje društvo za sve. Moj rad u saborskim klupama uvelike je usmjeren na osiguravanje boljih uvjeta za odrastanje svakom djetetu u Hrvatskoj. Uz to, važno je i da njihovi  roditelji budu adekvatno plaćeni za svoj rad i da imaju mogućnost zadovoljavajućeg usklađivanja poslovnih i roditeljskih obaveza.” ističe Romana Nikolić koja je 70-tak osječke djece i Djeda Božićnjaka u svom uredu okupila treću godinu zaredom.

,,Vrijeme blagdana trebalo bi biti najradosnije vrijeme u godini, vrijeme u kojem će djeca stvoriti nezaboravne uspomene za cijeli život. Svako dijete ima pravo na osmijeh, 365 dana u godini, a meni je drago da njihov osmijeh na jedan dan mogu učiniti još širim.” zaključuje Nikolić i dodaje da slično druženje planira organizirati i sljedeće godine.

Istraživanja pokazuju da svako peto dijete u Hrvatskoj živi na rubu siromaštva, a posebno zabrinjava to što dio djece nema ni redovite obroke. O slobodnim aktivnostima neke djeca mogu samo sanjati jer su za njih luksuz i tri obroka dnevno ili barem jedan kuhani obrok.

Siromaštvo djece ostavlja duboke posljedice jer ih nerijetko dovodi u ”začarani krug” iz kojeg je teško izaći. Zakonska i moralna obaveza Vlade Republike Hrvatske je osiguravanje uvjeta u kojem će svako dijete živjeti život dostojan čovjeka, ispuniti svoj potencijal i razviti se u najbolju verziju sebe u budućnosti.

Foto: Ured Romane Nikolić (screenshot)